Ga terug naar de Homepage: Home

 

 

Flipperkasten: De Shangri-La.

 

 

Vandaag hadden we EM klusdag in het clubgebouw.

Aan klussen ben ik helemaal niet toegekomen. Vooral geholpen om kasten die bij het DPO gebruikt waren weer op hun pootjes en hun plek te zetten.

 

Ik heb wel meteen de kast opgehaald die ik bij de EM veiling van de vereniging had gekocht.

 

De Shangri-La

 

 

 

Uit de IPDB:

 

Shangri-La / IPD No. 2110 / March 21, 1967 / 4 Players

Manufacturer:                         Williams Electronics, Incorporated (1967-1985) [Trade Name: Williams]

Model Number:                      333

Type:                                        Electro-mechanical (EM)

Production:                            4,900 units   (confirmed)

Theme:                                     World Places

Notable Features:                  Flippers (2), Pop bumpers (4), Slingshots (2), Standup targets (5), Rotating targets (4), Upper right ball return gate.
Maximum displayed point score is 9999 points per player.

Design by:                               Steve Kordek

Art by:                                       Christian Marche

Notes:                                       The last production machines of this model, in late 1967, reportedly had plastic flipper bats instead of the metal flippers used since 1962.

 

 

Shangri-La, een hemels paradijs op aarde.

Kijk voor de beschrijving in Wikipedia onderaan deze pagina.

 

 

De foto's:

 

 

 

Een schitterende kopruit.

 

Helaas begint de inkt wel los te laten.

Dus deze gaat in de Boeklon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shangri-La

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Shangri-La is de naam van het aardse paradijs uit het boek Lost Horizon, dat in 1933 geschreven is door de Engelse romanschrijver James Hilton. Dit boek is in 1937 en in 1973 verfilmd. Het gaat over vier Britten die een vliegtuigongeluk overleven en terechtkomen in een klooster aan de voet van de Tibetaanse berg Karakal. Het overweldigend mooie klooster draagt de naam Shangri-La. Shangri-La is synoniem geworden voor het aards paradijs, maar specifiek ook voor het beeld van een utopie in de Himalaya. Het verhaal van Shangri-La is gebaseerd op het idee van Shambhala, een mystieke stad volgens Tibetaans-boeddhistische traditie.

Veel plaatsen zijn genoemd als mogelijke oorsprong van het Shangri-La verhaal, met name om zo veel toeristen naar het gebied te kunnen trekken. De Chinese stad Zhongdian mag zich sinds enkele jaren officieel Shangri-La noemen.

Shangri-La wordt sinds het uitkomen van het boek op allerlei manieren overdrachtelijk gebruikt als benaming voor een paradijselijk oord. Voorbeelden van bands die zich hebben laten inspireren zijn:

De Shangri-Las waren een legendarische damesgroep die onder leiding van Phil Spector classics opnamen als Leader of the pack.

Camp David heette oorspronkelijk Shangri-La. Volgens de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt waren de bommenwerpers die Tokio in april 1942 bombardeerden, opgestegen in Shangri-La. Deze uitspraak greep hij in een primair radio-interview uit de lucht om de Japanse 'medeluisteraars' te misleiden. In werkelijkheid kwamen ze van het vliegdekschip USS Hornet. Door deze historische uitspraak werd een van de 22 vliegdekschepen van de Tweede Wereldoorlog Essex-klasse USS Shangri-La gedoopt.

Het bordspel 'De bruggen van Shangrila' heeft als setting ook Shangri-La.